Korjaako kondensaattori ajovalojen vilkkumisen?

gz_gzhc_2-0x_97884_1207_191

Kondensaattori on kapistus joka varaa jännitettä ja purkaa varaustaan hetkinä, jolloin jännite notkataa liian pieneksi.

Idena on siis, kun basso iskee, jännite akustolla notkahtaa, kondensaattori vapauttaa osan varauksestaan estämään tätä jännitteen laskua ja täten estää valojen vilkkumisen, bassovahvistimen prottaamisen jne.

Mutta syy, miksi se jännite laskee on huono akusto.

Miksi siis koittaa estää ongelmaa jollain kolmannen osapuolen laitteella, kun se ei poista itse ongelmaa (huono akusto).

 

Tästä syystä allekirjottanut pitää kondensaattoria turhana paperipainona, joka sopii vain ja ainoastaan ohjelmalähteen virtajohtoihin.

Eli CD -soittimen virajohdossa oleva iso kondensaattori estää mankan sammumisen starttauksen aikana (tähänkin auttaa järeä akusto) mutta myös poistaa ikäviä häiriöääniä mitä laturilta voi tulla virtajohtoja pitkin.

 

Vastaus siis kysymykseen on: Kyllä, mutta kondensaattorin hinnalla saat ostettua toisen akun, joten onko sitä kondensaattoria sittenkään järkevä ostaa.

 

 

2 vastausta artikkeliin “Korjaako kondensaattori ajovalojen vilkkumisen?”

  1. Mites muuten onko minkään näköistä huotyä ostaa vaikka ihan normaali auton akku? ajaako se yhtään samaa asiaa kuin ”hifiakku” tai konkka? Itsellä olisi tossa tuollainen iso vartan traktori akku?

    1. akku, kuin akku kelpaa.
      Hifiakku on listasta paras, mutta kyllä nirmi vesiakulla pärjää.

      Pitää huolehtia, vain, ettei ylilataa vesiakkuja, tällöin kaasuuntumista saattaa tapahtua, ja se ei ole terveydelle hyväksi haistella akkukaasuja, varsinkaan sytytellä tupakkia siinä samalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *