Kompressiot

Kompressiot

Kompressiot eli tilanteet jossa jokin vastustaa paineentuottoa.

Näitä ovat:

Portti kompressio

Porttikompressio meinaa sitä, kun refleksiputki alkaa ahdistamaan. Tämä mitataan kaiutinvolteista verrattuna kotelon sisälle syntyvään dB lukemaan. Kaiutinvolttien noususta dB:nä (lasku yllä) näkee nousun, ja tätä siis verrataan dB mittarilla mitattuun arvon nousuun. jos ei nouse 1:1 vaan vähemmän, on tällöin porttikompressiota havaittavissa.

Subwoofer kompressio

Subwoofer kompressiossa elementin ominaisuudet loppuvat kesken tilanteessa jossa liikerata ylittää magneetin ominaisuudet. Havaittavissa halvoissa tai pienimagneettisissa subeissa. Verrataan kotelon sisällä olevaa dB arvoa lasille tulevaan dB arvoon, mutta ota huomioon että etäisyys syö deppoja jonninverran.

Teho eli lämpö kompressio

Tehokompressio on sitä, kun puhekela ei kerkiä jäähtymään soiton aikana joten nouseva lämpötila nostaa kelan resistanssia joka vähentää tehoa.

Lämpötilan vaikutus lukuun

Lainaten dbwarrioria:
quote=dbwarrior
Tuosta lämmöstä:
18 astetta kuumempi keli nostaa toistokaistaa noin 3hz ylöspäin. Eli jos viileellä kelillä 32hz tulee 135db niin kuumalla kelillä tuo 135db siirtyy 35hz:iin. Samoin myös siellä ylhäällä. Jos viileellä 56hz tulee 145db niin kuumalla kelillä tuo taika nuotti on siirtynyt sinne 59hz:iin(eli ohi kaistan).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *